Hammaslääkäri- ja suuhygieniapalvelut

Ammattitaitoista hammashoitoa

Säännöllinen suun ja hampaiden kunnon tarkastus ja hoito on yleisterveydenkin kannalta välttämätöntä.
Tarjoamme ammattitaitoista, huolehtivaa ja korkeatasoista hammashoitoa. Laitteemme ja menetelmämme ovat nykyaikaisia.

Varaa aika Tietoa ja ohjeita

Paikkaus- ja juurihoidot

Käytössämme ovat nykyaikaiset materiaalit ja menetelmät paikkaus- ja juurihoidoissa.
Paikkausmenetelminä ovat suorat ja epäsuorat tekniikat. Paikkausaineina erilaiset yhdistelmämuovit, keramia ja kulta. Käytössämme on Cerec-menetelmä, jolla valmistamme vastaanotolla tietokoneohjatusti kestäviä ja kauniita keraamipaikkoja ts. posliinipaikkoja

Keraamiset paikkaukset

Laadukkain lopputulos paikkaushoidossa saadaan keraamisilla paikoilla ts. posliinipaikoilla, joiden etuina ovat erinomaiset lujuusominaisuudet ja kaunis ulkonäkö. Etenkin takahampaiden paikkauksessa keraamipaikat ovat huomattavasti kestävämpiä kuin muovipaikat. 

Käytössämme on Cerec-menetelmä, jossa hammas mallinnetaan tietokoneohjatusti ja hammaslääkäri suunnittelee asiakkaan hampaaseen sopivan täysin luonnonhammasta muistuttavan keraamipaikan. Vastaanotolla valmistuva keraamipaikka liimataan hampaaseen kiinnityssementillä.

Keramialle ei voi allergisoitua eikä siitä liukene suuhun mitään ylimääräistä. Keraamiset paikat ovat ihanteellinen ratkaisu asiakkaille, jotka haluavat säilyttää hampaissaan luonnollisen värin. Keraamiset paikat soveltuvat erityisen hyvin myös vanhojen ja suurten amalgaamipaikkojen korvaushoitoon. Cerec-menetelmällä valmistamme myös kruunuja ja siltoja.

Materiaalin ja käytettävän erikoistekniikan takia keraamiset paikat ovat hieman kalliimpia kuin yhdistelmämuovipaikat. Toisaalta kestävät ja kauniit keraamipaikat ovat hyvä sijoitus hampaiden ja suun terveyteen.

Esteettinen hammashoito

Esteettisessä hammashoidossa parannetaan yksittäisen hampaan tai hampaiden ulkonäköä.

Hammasprotetiikka

Hammasprotetiikka on erikoisala, jossa menetettyä tai puuttuvaa kudosta korvataan kiinteillä tai irrotettavilla rakenteilla. Kruunulla voidaan korvata hampaan näkyvä teräosa, jolloin hampaan juuren on oltava terve. Puuttuvan hampaan voi korvata sillalla tai hammasimplantilla ja laajemmat hammaspuutokset irrotettavalla osaproteesilla/kokoproteesilla tai implanttirakenteilla.

Suukirurgia

Suukirurgisiin toimenpiteisiin kuuluvat mm. viisaudenhampaan leikkaukselliset poistot, hammasimplantin (keinojuuren) asettaminen leikkauksella sekä erilaiset luun muokkaukset, limakalvosairauden hoito tai näytteenotto sekä resektiot eli juurenpään leikkaukset. Vastaanotollamme työskentelee suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri.

Hammasimplantti

Hammasimplantti eli keinojuuri on leukaluuhun asennettava titaanista valmistettu ruuvi, joka korvaa hampaan juuren. Implanteilla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas, myös kokonaan hampaaton ylä- ja alaleuka. Käytämme vastaanotollamme  DENTSPLY Implants-premiumimplantteja ja ainoastaan alkuperäisiä lisäosia. DENTSPLY Implants -järjestelmä on yksi maailman parhaiten dokumentoiduista järjestelmistä. Tutkimukset osoittavat poikkeuksellisen hyviä toiminnallisia ja esteettisiä tuloksia. Hammasimplanttileikkauksen suorittaa kokenut suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri.

Lisätietoja hammasimplanteista http://www.implantsforlife.fi/

Hammasröntgen

Röntgenkuvaus tehdään digitaalisesti
Hammasröntgenkuvauksessa käytämme Digora- ohjelmaa ja panoraamaröntgenkuvauksessa OP-200 laitetta

Iensairauksien hoito

Iensairauksien hoito tapahtuu yhteistyössä oman hammaslääkärin kanssa ja vaatii potilaalta sitoutumista huolelliseen kotihoitoon.
Tarjoamme parodontiitin eli hampaiden kiinnityskudosten infektion perushoitoa ja ylläpitohoitoa.

Purentafysiologia

Purentahäiriöt esiintyvät usein leukanivelien rahinana tai naksumisena, puremalihasten jäykkyytenä, yöpuremisena, hampaiden kulumisena, päänsärkynä sekä niska- ja hartiaseudun vaivoina.
Hoitona käytetään yksilöllisesti valmistettua purentakiskoa, fysikaalista hoitoa, purentalihasjumppaa ja lihaksia rentouttavia lääkkeitä.
Purentavirheitä voidaan korjata esim. hiomalla purentaa, oikomishoidolla ja proteettisten hoitoratkaisujen avulla.

Laserhoito

Käytössämme on Sironan pehmytkudoslaserlaite

Suuhygienistipalvelut

Suuhygienisteillä on tärkeä tehtävä suun terveydenhuollossa. He ovat erikoistuneet hampaiden puhdistukseen ja ennaltaehkäisevään hoitoon.
Suuhygienistit toimivat yhteistyössä hammaslääkärin/erikoishammaslääkärin kanssa. Yhdessä hammaslääkärin kanssa tehdyn tutkimuksen ja hoidonsuunnittelun perusteella voi suuhygienisti tehdä hammaskiven poiston, värjäytymien puhdistuksen ja fluorauksen sekä antaa kotihoidon opetusta ja terveysneuvontaa. Hän voi myös tehdä valkaisuhoitoja ja muita erikseen sovittuja toimenpiteitä.

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu on turvallinen ja tehokas tapa vaalentaa esimerkiksi kellertäviä, värjäytyneitä tai juurihoidon tummentamia hampaita. Käytämme vastaanotollamme ainoastaan tunnettuja, pitkään markkinoilla olleita ja turvalliseksi todettuja valkaisuaineita. Valkaisuaine vaikuttaa hammaskiilteessä ja hammasluussa. Huomioithan, että paikat tai kruunut eivät vaalene valkaisuaineella.

Hampaiden tehovalkaisu -käynti kestää 90 minuuttia. Käynnin alussa määritetään hampaidesi lähtösävy. Hampaiden tehovalkaisussa hampaat voivat vaalentua useita asteita lähtötilanteesta, saat välittömästi vaaleammat hampaat.

Hampaidenvalkaisukäynnillä ikenet ja limakalvot suojataan valkaisua varten. Hoito sisältää kolme yksilöllistä käsittelykertaa valkaisuaineella yhdellä käynnillä. 

Hampaiden kotivalkaisun voit tehdä kotona sinulle yksilöllisesti tehdyillä valkaisulusikoilla. Vastaanotolta saat mukaasi kaiken kotivalkaisuun tarvittavan. Jos haluat uusia kotivalkaisun, voit ostaa valkaisuainetta myöhemmin vastaanotoltamme.

Ohjeita hyvän valkaisutuloksen saavuttamiseksi

  • jos hampaasi ovat herkät, suosittelemme vihloville hampaille tarkoitetun hammastahnan käyttöä kahden viikon ajan ennen valkaisua. Myös happamia juomia kannattaa välttää
  • hampaat tulee olla hoidettu ja puhdistettu hammaskivestä ja värjäymistä. Mahdolliset reiät voivat vihloa voimakkaasti eikä valkaisuaine läpäise hammaskivikerrosta
  • käynnin jälkeen ei saa nauttia muuta kuin vettä kahteen tuntiin, joten suosittelemme ruokailua ennen hoitoon saapumista
  • valkaisun jälkeen on vältettävä värjääviä ruokia ja juomia, kuten kahvia, teetä, punaviiniä ja maustekastikkeita-vihloville hampaille tarkoitetut hammastahnat lievittävät mahdollista valkaisun jälkeistä arkuutta, jota saattaa esiintyä noin kahden viikon ajan valkaisun jälkeen

Hoitohenkilökuntamme antaa ohjeistuksen parhaan valkaisutuloksen saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi!

Kelan korvaus

Meillä on käytössä Kelan suorakorvausjärjestelmä, asiakas maksaa vain omavastuuosuuden, me hoidamme korvausasian Kelan kanssa.

www.hammaslaakariliitto.fi